Κατασκευάζουμε σκάφη,από το 1965.

 

Η ιστορία των σκαφών Compass ξεκινά από τα τέλη της δεκαετίας του ’60, όταν τα δύο αδέρφια, ο Δημήτρης και ο Μάρκος Σαμούχος, αποφάσισαν να ιδρύσουν μια εταιρεία κατασκευής και εμπορίας σκαφών στην Αθήνα.

Έτσι, οι δύο νέοι, οδηγούμενοι από το κοινό τους πάθος για τα σκάφη και τον κόσμο της θάλασσας, ξεκίνησαν την παραγωγή των μοντέλων, Compass 14 και 15. Η επιτυχία ήταν άμεση και η εταιρεία άρχισε να εμπλουτίζει τη γκάμα της με νέα μοντέλα, καθώς και να επεκτείνεται σε άλλες δραστηριότητες όπως εισαγωγές θαλάσσιων αξεσουάρ και εξωλέμβιων κινητήρων.

Σύντομα, η αυξημένη παραγωγή κατέστησε επιτακτική τη μετεγκατάσταση σε μεγαλύτερο εργοστάσιο και έτσι η παραγωγή μεταφέρθηκε σε νέες εγκαταστάσεις στη βόρεια Αττική. Η παραγωγή αυξανόταν συνεχώς και όλο και περισσότερα μοντέλα προστέθηκαν στη γκάμα, όπως τα 530, 490 και 426, καθιστώντας την Compass Boats μια από τις κορυφαίες και πιο αναγνωρίσιμες εταιρείες κατασκευής σκαφών στην Ελλάδα.

Εκτός από όλα αυτά, η εταιρεία εκτός από την εμπορική της δραστηριότητα άρχισε να δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς όπως η συμμετοχή και η διοργάνωση αγώνων ταχύπλοων σκαφών και επίσης ο Δημήτρης Σαμούχος μαζί με άλλους κατασκευαστές της εποχής ίδρυσαν τον «ΣΕΚΑΠΛΑΣ», τον ελληνικό σύνδεσμο κατασκευαστών σκαφών στον οποίον μάλιστα διετέλεσε ως γενικός γραμματέας για πολλά χρόνια.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 η εταιρεία άρχισε να εξάγει σκάφη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δίνοντας πάντα προτεραιότητα και έμφαση στη στιβαρότητα της κατασκευής, τον έξυπνο σχεδιασμό και την άψογη εξυπηρέτηση μετά την πώληση. Στην Ελλάδα, το δίκτυο πωλήσεων επεκτάθηκε σε 4 κύρια σημεία πώλησης, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Πάτρα.

Στο κατώφλι του νέου αιώνα, τα σκάφη Compass περνούν στη νέα γενιά, και η μακρόχρονη επιτυχημένη πορεία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ακόμη πιο δυναμικά, με νέα σχέδια και σύγχρονες μεθόδους παραγωγής, διατηρώντας παράλληλα την παράδοση της έμφασης στη λεπτομέρεια και της άριστης εξυπηρέτησης του πελάτη.

Διεύθυνση

21χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας

145 68 Κρυονέρι Αττικής

Ελλάδα

 

Καλέστε μας

Τηλ. (+30) 210 8161600
Φαξ(+30) 210 8161601

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο

samouhosmarine@hotmail.com

compassboatsgr@gmail.com